Goredom breathes

fredag 24 april 2009

Gravskrift over tamilenes død

Filed under: Uncategorized — Goredom @ 14:01

-Kaller Goredom i EVE Star System Penirgman. Kan du kontakte Tellus snarest?

-Speaking

Mihoe har utpekt deg som en av aktuelle kandidater til å skrive blogg om konflikten på Sri Lanka. Har du noen umiddelbare kommentarer?

-Oh. Jeg er akkurat hjemkommet fra Ashan hvor jeg har smadret en gjeng pirater som terroriserte befolkningen på en asteroide ute i dead-space. Gjorde kål på hele bunten, tror det var Blood Raiders. En gjeng som vil ha sitt eget rike hvor de kan gjøre som de vil.

Du virker litt … fjern, Goredom?

-Oh, fjern. Neida, en blir bare engasjert på andre nivåer enn de rent jordlige, kan du si. Men dette kjennetegner jo stadig det som skjer også på stakkars gamle Tellus. Folkegrupper ønsker ikke å styres av andre som ikke deler deres språk, kultur og bakgrunn. Særlig når de er i mindretall. Når de i tillegg fordrives med vold til stadig mindre landområder, eller bantustans om du vil, eller reservater om du vil, så har du en klassisk borgerkrigtilstand rundt ørene før du vet ordet av det.

Så du ser likheter her med andre konflikter?

-Klart. Blood Raiders of Eve, Sansha’s Nation, Palestinere, Indianere. Tamiler. Når du I tillegg putter på et religiøst perspektiv, slik de fleste av Tellus’ borgere jo har, så blir det hele mer skremmende. For å parafrasere den ganske gode filmen Apocalypse Now, samt det ganske gode jazzbandet Kruder&Dorfmeister: –If I die in an evil place, would my soul be able to make it to heaven? –No. –Fuck. En må før eller siden bestemme seg om jorden i det hele tatt har en plass som ikke kan beskrives som ond på en eller annen måte. Veien til helvete er som kjent belagt med gode forsetter, og det går til helvete på stadig flere steder, med stadig flere mennesker. Se bare på Sudan. Palestina. Tibet. Zimbabwe. Sør-Afrika. USA. Irak.

USA?

-Ja, klart du må regne med USA. Landet var jo i sin tid befolket med siviliasjoner som levde av og med naturen. Så kom europeere i store antall og slaktet og fordrev indianerne til små reservater hvor de ikke hadde sjanse til å leve livet slik de kulturelt var vant til. Med pistolmunninger mot tinningen så finner du deg i din situasjon, tramper ned plenene i reservatet mens du drikker deg stadig fullere for å holde ut. Etter noen generasjoner er hele problemet borte; folk flykter fra et slikt liv. Blander seg med den store hopen, og lar sin kulturelle historie vandre inn i den store glemselen.

Hm. Vi hadde ikke tenkt på det på den måten, Goredom. Men hva med når innbyggerne av reservatet ikke har noen plass å rømme til? Ingen gemen hop å blande seg med?

-Du sikter sikkert til den store opphopningen av Tamiler på Sri Lanka for tiden. La meg også peke på den store opphopnigen av palestinere på Gaza som eksempel. Indianerne i USA var tross alt heldige. I USA var det nok land å ta av, og en allerede god miks av etniske grupper å blande seg i, bare en tilpasset seg en moderne og urbanisert livsstil. Gazianerne og tamilene er ikke like heldige, ser det ut til. Jødestaten ønsker ikke andre etniske grupperinger velkommen annet enn som gjester de kan kaste ut. Singaleserne på Sri Lanka ser ut til å mislike sine tamilske naboer sterkt. Noen og enhver kan sikkert stille seg spørsmål om hvorfor det er slik. Så vidt jeg har oppfattet det, så var tamilene en gang under kolonitiden medløpere for kolonimakten Storbritannia. (er det ikke treffende at Storbritannia som kolonimakt har lagt bak seg en haug store konflikter på de stedene de har hatt makt?) Det får de sikkert unngjelde for nå. Omtrent som den gangen norske nordmenn klippet håret av jenter som frivillig hadde pult tyskerne under krigen. Slik er det også her i Space; Minmatar hater sine slavedrivende naboer Amarr, og søker å undergrave dem på alle måter. Amarr gjør som enhver god menneskeundertrykkende makt gjør: kaller sine motstandere, interne som eksterne for terrorister.

Du mener altså at terrorisme ikke finnes?

-Joda. Terrorisme finnes. Bare se på de flyene som ble fløyet inn i WTC den 11. september 2001. En blir jo fylt med skrekk. Kan virkelig folk finne på slikt, helt uten skrupler? Det som skjedde der var ren terror. Når en fjerner alle mulige skrullete konspirasjonsteorier om at enten Bush eller jødene sto bak, så koker det hele ned til at WTC/911 var en ren kriminell terrorhandling uten militære mål, kun rettet mot det sivile samfunn. Legitim motstandskamp er imidlertid noe annet.

Hva mener du med det?

-For noen år siden ble jeg kjent med en tamil i Norge. Han var en øldrikkende og ålreit fyr, belest, bereist og med sans for musikk som jeg ikke ante fantes. Jeg fatter fremdeles ikke pointet med den hylingen, men greit. Mannen kunne knapt norsk, og var heller ikke blant de stødigste i engelsk. Et eller annet sted i de unge år der nede i hjemlandet hadde ting ikke gått særlig bra, og han så seg nødt til å stikke av fra det hele. Kompisene hans ble imidlertid igjen, og blir nå slaktet for fote av styresmaktene i Sri Lanka. Omtrent som palestinerne i Gaza ved årsskiftet, bare at alt er mye større. Større land, større militære tap, større motstand, større sivile tap.

Min bekjente satt og laget små lydbånd som han sendte rundt. Dette var ren musikk. Med lange meldinger på, det hele kunstferdig laget og med filosofiske overtoner. Kompisene hans forsvarer sitt land, sitt folk, sin kultur, mot en stadig mer undertrykkende masse av singalesere i flertall. Slik kan også historien fremstilles. Man begår kamp mot en hensynsløs overmakt. Dette er jo kjent for alle og enhver, det nye etter at den virkelig store terrorhandlingen skjedde 911, og Bush startet Krigen Mot Terror, er at nå brukes dette begrepet av enhver undertrykkende makt mot sine motstandere, slik Sri Lanka nå bruker det om Tamilene. Mest kjent for europeere er den rasistiske apartheidstaten Israel. Men se også på India. I Afghanistan har jo selv Norge blitt med på å være en okkuperende makt som skal definere godt og ondt, og som bruker våpenmakt for å få afghanerne til å forstå sitt eget beste. Indonesia. Mange afrikanske land.

Når man definerer en fiende som terrorister og joiner USA’s Krig Mot Terror, så er man regnet med blandt de ”gode” gutta. Det er fritt frem for nedslakting av etniske grupper man ikke liker. Og på siden står FN’s sikkerhetsråd og toer sine hender, helt til USA sier ”hopp”. Så truer Kina med veto, eller omvendt, så er man sikret at ingenting skjer. I stedet for å høre på sine meningsmotstandere, og komme i dialog med dem, er det nå legitimt å drite i alt, forlate salen og glemme at man selv faktisk kan være en del av årsakene til verdens problemer. Det neste som skjer er at bombene slår ned blant sivile. Og man er i gang med runddans igjen.

Vi skjønner du har mye på hjertet, Goredom. Men tilbake til saken, hva med tamilene?

-Det er vel det jeg har forsøkt å si hele tiden: Tamilene er i dagens verdenssituasjon det vi på godt norsk kaller fucked. Erik Solheim, vår smilende dobbeltminister, rømte landet etter å ha forsøkt seg som fredsmekler der nede. Singaleserne hevder at han finansierte tamilsk terror, det som vi andre kaller legitim motstand mot undertrykking. Nå står samme mann og ber dem legge ned våpnene sine. Lurer på om jeg hadde klart det selv. Legge ned våpnene mine og frivillig latt meg føre inn i reservat og latt et eller annet flertall undertrykke meg, bestemme hvor og når jeg kan bevege meg. Hvordan jeg kan kle meg. Hvordan jeg praktiserer min religion. I mitt eget land. Hva om for eksempel finnene plutselig invaderte Norge, presset alle nordmenn inn i Oslo og overtok resten av landet?

Du levner ikke tamilene mye håp?

-Nope. Jeg tror som sagt de er fucked. Akkurat som palestinerne. Og Irakerne. Afghanerne. Sudan. Livet i Eve-space er mye enklere, det må jeg få sagt. Aktivisme fører jo ikke mye godt med seg. Det nye Politisk Korrekt løfter om seg med stadig mer fremmedfiendtlighet også i lille Norge. Det er blitt helt stuerent å snakke om innvandrere som kriminell gruppe. Homser som psykisk utviklingshemmede. Det hele støttet av Fritt Ord og den gode gamle aktivisten Steinar Lem. Så jeg utstyrer meg med ‘Havoc’ og ‘Widowmaker’ Heavy Missiles, og styrter ut i Dead-space og skyter vilt rundt meg, til alle ligger døde igjen. Så får jeg skuddpremie. Makta rår, i Eve-space som på Tellus. Det er derfor jeg har utviklet mitt eget slagord, en sarkasme for å beskrive min følelse av at aktivisme ikke nytter likevel: ”Psychonauts, divide!”. Stakkars tamiler, de har bare ett valg, og venter i det lengste. Og som vanlig er det sivilbefolkningen som lider verst av det.

[Update: Dette viser seg å være en bloggstafett.  Borgar Michelsen dro dette igang, Hjorten tok utfordringen, og sendte den videre til Mihoe, som utfordret bl.a. undertegnede. Jeg sender dette videre i retning Konrad, Vidd, Sissel og Jan Bojer Vindheim og håper at noe skjer.]

Reklamer

4 kommentarer »

 1. Hei, Goredom…

  Når man som deg ikke engang er på det rene med hvilken dato 9/11-terroren utspant seg på – den 11. september 2001 – er det heller ikke å forvente at du skal være spesielt interessert i eller kunnskapsrik om hva og hvem som sto bak massedrapene i tårnene. Og alle forsøk på å finne ut mer om dette avfeier du like lettvint og selvsagt som «skrullete konspirasjonsteorier», jojo, jommen sa jeg smør, eller margarin i mitt tilfelle.

  Som Iffit Qureshi nylig uttrykte det, disse flyene vi alle har hørt om drepte bare en 2-300 mennesker i tårnene, mens menneskene som sprengte tårnene med sprengstoffet nanotermitt (termitt/thermite i nanoskala) altså tok livet av vel 10 ganger så mange den dagen. Og det er også sprengningsbasene som har ansvaret for alle dem som dør og har dødd i etterkant av 9/11 av alle typer luftveislidelser, etter pulverisert asbest, sprengstoffrester og fragmenter av kontorinnredningen og kontoristene selv.

  Funnet av sprengstoffet nanotermitt – anslått til titalls eller flere hundre tonn – i ruinstøvet er grundig dokumentert i en fagfellevurdert artikkel i et vitenskapelig tidsskrift, med nanokjemikeren Niels Harrit fra Københavns Universitet i spissen. Norske medier skyr saken som pesten, naturlig nok, siden vi er i krig, men DU har nå likevel ingen unnskyldning for ikke å laste den ned og lese den: http://www.911truth.no/harrit-2009.pdf.

  Kommentar av Vidd — søndag 26 april 2009 @ 15:56

 2. Selvfølgelig skal det være 11. september 2001. Rettet opp. Man blir smått forvirret av hele tiden å skulle skifte fra amerikansk til norsk et vice verca.

  Vis meg en eneste som var innblandet i planleggingen og/eller gjennomføringen av den eller de konspirasjonen(e) du prater om, og som langt på vei kan bekrefte og bevise konspirasjonen (her snakker jeg smoking gun), så skal jeg tvert og uten videre om og men skifte standpunkt.

  LESE 911 truth-dokumenter? Når du har vist meg den personen jeg snakker om så skal jeg lese alt. Frem til en slik person er funnet, så synes jeg vi har masser av reelle og konkrete problemstillinger å ha fokus og bruke våre ressurser på. Jeg kan nevne i fleng: Den globale miljøtrusselen. Arrestasjon av de svina som sto bak finanskrisen og som deretter var så frekke å hente gevinsten fra vanlige folk verden over — det største ranet av offentlige kasser ever. Krigen i Sudan. Krigen i Irak. Krigen i Afghanistan. Den lokale miljøtrusselen. Den stadig økende fremmedfrykten, gruppetenkningen, rasismen og muslimforfølgelsen her i vårt eget land. Situasjonen på Sri Lanka. Situasjonen for Palestinerne i Gaza og på Vestbredden. Boikott av Israel. Menneskerettighetene som er i fare på global basis. Frem til jeg har lest meg inn i alle disse problemstillingene, og tenkt ut hvordan jeg skal forholde meg til dem, så er jeg rett og slett for OPPTATT til å lese 911-truth-skrullerier.

  Kommentar av Goredom — søndag 26 april 2009 @ 20:21

 3. Miljøtrusselen: Alle ressurser brukt på terrorkrigen – og det er store ressurser – kunne vært brukt på miljø.
  Finanskrisen: Ruller du opp 9/11-skandalen, finner du masse annen grums, sikkert også finansfusk.
  Sudan: Krigen mot muslimene er en integrert del av krigen mot terror. Se over.
  Irak: 9/11.
  Afghanistan: 9/11.
  Fremmedfrykten, gruppetenkningen, rasismen og muslimforfølgelsen: 9/11.
  Sri Lanka: En del av terrorkrigen.
  Gaza/Palestina: Uten 9/11-myten ville vi ikke sittet og sett på dette blodbadet idag.
  Israel-boikott: Det kommer, når 9/11-skandalen er avslørt.
  Menneskerettigheter: En del av krigen mot terror.

  Den aller mest effektive løsningen på alt du nevner er jo å rulle opp 9/11-skandalen, men bare fordi DU er så livredd for å få dine ord vendt mot deg selv, og bli kalt skrulling og skrullete konspirasjonsteoretiker, velger du å lete etter nøklene dine der du VET du ikke mistet dem, fordi det er bedre lys der under lykten.

  Jeg sier vi har funnet tonnevis med sprengstoff i WTC-ruinene, det impliserer at WTC ble sprengt. Jeg kan vise deg de ørsmå brikkene med sprengstoff som sørget for dette – inntil 1 mm lange og såvidt synlige – men jeg kan selvfølgelig ikke vise deg Hr Sprengebas, jeg er ikke Supermann.

  Utfra det du sier tror jeg ikke du er oppriktig opptatt av å løse de problemene du ramser opp, i og med at du ønsker å angripe alle sammen i feil ende.

  Du er livredd for vitenskapen og for å bli bevist feil når det kommer til 9/11. Men vitenskapen lyver ikke, mennesker lyver, så det renner, så millioner dør, så menneskerettigheter krøller seg sammen i et hjørne og dør.

  Kommentar av Vidd — mandag 27 april 2009 @ 21:29

 4. Goredom – dette intervjuet med Aaron Russo kan være interessant:

  Hvis du leser kjemi, her er rapporten til Harrit:

  http://www.bentham-open.org/pages/content.php?TOCPJ/2009/00000002/00000001/7TOCPJ.SGM

  Kommentar av kvantitet — tirsdag 2 juni 2009 @ 10:44


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: