Goredom breathes

søndag 1 februar 2009

Israel – en Nazistisk stat?

Filed under: Politikk — Goredom @ 21:44
Tags: , , , , , , , ,

Tid om annen går Israels militærmaskineri løs på palestinere.  Dette kan være i Gaza eller på Vestbredden. Som regel skjer dette som følge av at palestinerne atter en gang har protestert på at de behandles som dyr, at de behandles dårlig på bakrunn av rasisme eller etnisitet.

Her i norge starter da debatter hvor israelere og deres medløpere skriver indignerte innlegg i Aftenposten hvor de hevder at antisemittismen i Norge brer om seg. Mona Levin støtter oppunder. Dette er selvfølgelig vanskelig, og en kan begynne på om Jonathan Cook, som skriver at dette er en bevisst israelsk strategisk hersketeknikk for å stoppe kritikk av Israel, har rett i det han sier.

Noen har begynt å sette likhetstegn mellom Israel og tyskernes handlinger under 2. verdenskrig, det som populært kalles Holocaust. Hva innebærer egentlig dette? Jeg sitter her nå for tiden og leser en bok skrevet av en lege ved navn Miklós Nyiszli som heter «Jeg var Dr. Mengeles assistent». Ut fra det som beskrives i denne boken kan en lett stille et par kontrollspørsmål om hvorvidt Israel bedriver et moderne tids Holocaust mot palestinerne i Gaza og på Vestbredden.

Første kontrollspørsmål er følgende: Er det slik at palestinerne myrdes industrielt, altså ved samlebåndprinsippet? Stilles palestinere i kø hvor de må kle av seg, for så å dyttes inn i en betongbunker og deretter gasses ihjel ved hjelp av gassen Zyklon B, opptil 3.000 personer om gangen? Det umiddelbare spørsmålet må og skal bli Nei. Den israelske staten har ennå ikke startet en systematisk og industriell nedslaktning av palestinerne, med det mål å utrydde dem som folkegruppe.

Andre kontrollspørsmål er følgende: Har Israel stilt titusenvis med palestinere i kø, og — slik det ble gjort i Birkenau — gravd massegraver på 50 meter lengde, 6 meter brede og 3 meter dype, som de fyller med drivstoff og setter fyr på? Stilles palestinere deretter opp langs slike massegraver og skytes med små prosjetiler i skallen for så å dyttes ned i det flammende infernoet der nede? De små, finkalibrede prosjektilene egentlig ikke i stand til å drepe dem, slik at mange kastes levende ned i infernoet? Nei. Israel har ennå ikke satt monstre som er i stand til å gjøre slikt mot mennesker til å styre sin politikk og sine handlinger mot palestinerne.

Den dagen noen kan dokumentere tilstander i en slik grad at det vil være mulig å svare ja på disse kontrollspørsmålene, så kan man godt bytte ut det israelske flaggets davidsstjerne med et hakekors. Inntil da må det  være mulig å forsøke å skille skitt fra kanel.

Reklamer

5 kommentarer »

 1. Lag gjerne også en post om hvordan sionismen skiller seg fra «fascismen».

  http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism

  Fascisme vil alltid være et noenlunde vagt begrep, men likevel hadde jo de mange fascistiske strømningene fellestrekk.

  Kommentar av kvalitetssynsing — mandag 2 februar 2009 @ 16:52

 2. Et tips: Norsk Wikipedia har definisjoner både for folkemord og bruken av holocaust-begrepet. Ingen av dem vektlegger at nye tilfeller må være en blåkopi av de gamle.

  Kommentar av Vidd — onsdag 4 februar 2009 @ 01:22

 3. Jizez folks! Hva er det med dette Wikipedia som dere utgir for å være Tilværelsens Evige Sannhet? Wikipedia som referanse er på linje med en skolestil skrevet av min 12-årige datter. Flink til å skrive, men kan også være svært tatt ut av fantasien. Jeg sier som jeg har sagt i et kommentarfelt på annen blogg: Til og med jeg skriver artikler på wikipedia om emner jeg ikke har peil på.

  Finn noe annet. Jeg vet dere kan det. Prøv diverse av lenkene til høyre her, feks.

  Kommentar av Goredom — onsdag 4 februar 2009 @ 14:37

 4. Meget bra, Goredom. Sammenligningen er jo i all hovedsak så absurd at jeg trodde det knapt var mulig. Men neida, «Gaza=Holocaust» er blitt det nye mantraet. Din kontrollspørsmål er meget betimelige.

  Det fiennes alltids likheter bare man velger ut noen små detaljer, f.eks. at det er trangt på Gaza akkurat som i Warsawa-ghettoen, jada palestinerne trakkaseres akkurat som jødene ble trakkasert i Tyskland, Polen etc.

  Kommentar av Konrad — onsdag 4 februar 2009 @ 21:29

 5. Det er mange med deg – kanskje særlig eldre mennesker – som har en slik «forståelse», om man kan kalle den det, av Wikipedia. Ja, de har fått med seg at de selv kan gå inn og skrive en ny artikkel der, eller redigere en gammel. Og som VG-leseren (eller journalisten) tenker de så: Hei, nå vet jeg alt som er å vite om Wikipedia! Det er jo bare tøys. Dattera mi på 12 kan skrive der. Ergo er alt som står der som en dårlig skolestil.

  Selv om Wikipedia ingenlunde er perfekt, hverken i innhold eller sosial dynamikk, så *er* det en sosial dynamikk der, med administratorer og tema-spesifikke medredaktører, som mange av dem blir varslet elektronisk hver gang en endring legges inn i ett av deres temaområder. Alt blir med andre ord slipt til i et redaktørkollegium, ikke ulikt dynamikken i Store Norske Leksikon ( http://www.snl.no ).

  Leser du norsk Wikipedias definisjoner av folkemord og holocaust, vil du også se at de ikke er uten kilder. En offisiell definisjon av folkemord blir ikke mindre autoritativ fordi om den gjengis på Wikipedia.

  Hvis du derimot finner tegn til at gjengivelsen i Wikipedia ikke stemmer overens med den du finner i den oppgitte kilden, så er det bare å gjøre Wikipedia-kollektivet oppmerksom på det på artikkelens diskusjonsside.

  Ting er med andre ord litt mer kompliserte enn det du trodde…

  Kommentar av Vidd — onsdag 18 mars 2009 @ 00:59


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: